Grote uitslaande brand

Bij het Bosrestaurant in Joppe is vannacht een grote brand uitgebroken op de bovenverdieping. De vlammen sloegen uit de achterzijde van het pand. De schade aan het restaurant is groot.

De brand in de eetgelegenheid op de hoek van de Joppelaan en de Amelterweg werd even na 03.30 uur gemeld. De Veiligheidsregio Noord- Oost-Gelderland (VNOG) sprak al snel van een ‘grote brand’. Brandweereenheden uit Gorssel en Deventer kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Bij aankomst sloeg het vuur aan de achterzijde via de ramen naar buiten. Bovendien was er sprake van enorme rookontwikkeling. Omwonenden werden geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Naast het restaurant staat één woning, maar de bewoners daarvan hoefden niet te worden geëvacueerd. Ook het treinverkeer op het naastgelegen spoor had geen hinder van de brand.

Omstreeks 05.00 uur had de brandweer het vuur onder controle en werd het sein ‘brand meester’ afgegeven. Vervolgens begonnen de hulpdiensten met het nablussen. De vlammen hebben flinke schade aangericht op de bovenverdieping van het pand. Op de begane grond heeft de rook voor de nodige schade gezorgd.

De VNOG meldt dat er volgens omwonenden niemand in het restaurantpand aanwezig was. Niemand raakte gewond.

Bron: Stentor – 6 november 2018